Single Use Plastic

Per 1-7-2023 is de SUP-wetgeving van kracht, wat inhoudt dat koffiebekers en verpakkingen voor consumptie to-go niet meer gratis mogen worden meegegeven. SUP staat voor Single Use Plastic, oftewel wegwerpplastic. De Europese wetgeving hieromtrent is gericht om de hoeveelheid plastic in ons milieu te verminderen en recycling en hergebruik te stimuleren.

Ook wij als Barista Cafe willen bijdragen aan het verminderen van plastic afval en het beschermen van het milieu. Dit doen we op 2 manieren:

  1. Onze herbruikbare beker
  2. Toeslag in rekening brengen bij het gebruik van wegwerpartikelen

Herbruikbare beker / reusable cup
Voor de herbruikbare beker hebben we gekozen voor een stijlvolle hoge kwaliteit beker met een aantal sterke kenmerken. Zo is deze solide beker goed isolerend, zowel warm als koud. Alle elementen van de beker kunnen gerust met hulp van de vaatwasser schoongemaakt worden. Verder vinden we het belangrijk dat de beker lekvrij is, zelfs als deze op z’n kop in een tas beland. De inhoud is 320ml zodat we alle door ons geschonken dranken in deze beker mee kunnen geven. De voordelen:

  • BPA vrij
  • Lekvrij
  • Vaatwasser bestendig
  • Isolerend; houdt dranken warm en koud

Bring Your Own
Het is natuurlijk ook toegestaan om met jouw eigen herbruikbare beker langs te komen. Hiervoor brengen wij uiteraard geen 0,15 cent in rekening.

Toeslag voor kartonnen bekers en andere wegwerpverpakkingen
De SUP-wetgeving verplicht consumenten een vergoeding te betalen voor het gebruik van plastic meeneemverpakkingen. De kartonnen bekers zijn voorzien van een plastic laagje om de beker waterdicht te maken. Het probleem met plastic is dat het niet afbreekt in de natuur. Als het niet op de juiste manier wordt ingezameld of weggegooid, belandt het vaak als zwerfafval in onze natuurlijke omgeving. Vanwege voedselveiligheid is het niet mogelijk om deze plastic laag weg te laten, wat maakt dat onze kartonnen bekers onder de SUP-wetgeving vallen.

Wij rekenen een toeslag van 0,15 cent per consumptie in een wegwerpverpakking.

Zorgeloos genieten
Bij ons kun je dus gewoon blijven genieten van je favoriete drankje! Als je ervoor kiest om het in je eigen herbruikbare beker te laten vullen, help je mee aan het verminderen van plastic afval en het beschermen van het milieu. Samen kunnen we een positieve impact hebben en bijdragen aan een schonere en duurzamere toekomst. Bedankt voor jullie begrip en medewerking!