sabine_bariste

Waarom "Barista"

Een Barista is een kunstenaar, van origine de chefkok van de ‘Italiaanse koffiekeuken’. Een vakman of-vrouw die de lekkerste smaken uit de espressobonen weet te halen. Hij of zij is één met de espressomachine en kan de ‘latte art’-technieken dromen. Met de beste apparatuur, ingrediënten en de ‘personal touch’ van de Barista ontstaan de mooiste motieven van melkschuim in de crèmalaag van jouw espresso wat dit tot de perfecte koffie maakt. Bij Barista Cafe hebben wij van koffie onze specialiteit gemaakt. Onze ‘melkkunst’ laat zien dat we ons vak ook echt verstaan. Kom naar één van onze vestigingen en laat je betoveren door onze Barista’s!

Icon_over_Barista_3_Green

De ambacht van het
maken van koffie

In 2009 begon een klein koffiezaakje in Alphen aan den Rijn. Dit was het allereerste Barista Cafe met het doel een plek creëren waar het ambacht van koffie maken en de huiselijke sfeer samen komen. Barista Cafe is intussen uitgegroeid naar 17 vestigingen en zal aankomende tijd meerdere vestigingen openen.

Barista Cafe vindt het belangrijk dat er tijd en aandacht aan elkaar wordt besteed. Helaas zijn we tegenwoordig vaak gehaast en hebben daardoor weinig tijd voor onszelf en elkaar. Barista Cafe ondersteunt een verwenmomentje onder het genot van een lekkere kop koffie, die iedereen verdient.

Dit verwenmomentje kan voor iedereen op een ander moment van de dag zijn. Ons uitgebreide aanbod aan quality coffee, huisgemaakt gebak, verse sandwiches, borrelhapjes en smoothies laat je op elk moment van de dag genieten. De Barista staat voor je klaar!

Barista_foto_03
Icon_over_Barista
Barista_foto_02

“Barista’s” Koffie

Jij bent het eindstation. Daar gaat het om. Wij bereiden de lekkerste koffie speciaal voor jou. Maar het begint allemaal bij een nog groene koffieboon. Het branden gebeurt bij de koffieleverancier. Een melangeur stelt de beste bonencombinatie samen. Zoals onze Kalosso Blend van Bons; met de gecreëerde melange gaan wij aan de slag! De beste maalfijnheid, een goede doorlooptijd, de juiste dosering, een perfecte afstelling van onze machine, een constante watertemperatuur, een constante druk én een flinke dosis passie zorgen voor de perfecte espresso. Dan neemt Barista Cafe de espresso nog een stapje verder en zo komen we tot een kleurrijke variatie aan koffies.

Koffieworkshop

Wil jij alles te weten komen over koffie en wil je leren hoe je zo’n mooie latte art schenkt? Dan is een koffieworkshop van Barista Cafe echt iets voor jou! Zo vertellen wij jou tijdens onze koffieworkshop alles over de boeiende historie van koffie, het proces van koffiebes tot perfecte espresso, leer je melk opschuimen en maak je je eigen cappuccino, latte of andere specialty coffee.


Minimaal aantal cursisten: 4
Maximaal aantal cursisten: 10
Duur: 2 / 2,5 uur
Kosten: €50,- pp (vanaf 6 personen prijs in overleg)
Locatie: Een Barista Cafe vestiging naar keuze
Tijdstip: Buiten openingstijden van de betreffende vestiging

Voor meer informatie en reserveringen workshop@baristacafe.nl

qualitycoffee
oudstel_barista

Stempelkaart

Wij zijn blij met onze gasten en doen graag iets terug. Bij alle vestigingen van Barista Cafe kun je sparen voor stempels met onze stempelkaart! Bij elke €5,- die je besteedt krijg je één stempel, en bij een volle stempelkaart krijg je een heerlijke lungo, thee of cappuccino naar keuze (10 stempels).