Even voorstellen: De nieuwe eigenaar van Barista Cafe Gouda!

image1

Even voorstellen: De nieuwe eigenaar van Barista Cafe Gouda!

Fantastisch nieuws! Barista Cafe Gouda heeft een kersverse eigenaar! Sinds 20 maart 2017 is Ramon Renting (28) het nieuwe gezicht van het pand aan de Kleiweg in Gouda. “Een droom die uitkomt!”, vertelt Ramon.

 

Hoe ben je bij Barista Cafe terecht gekomen?
Ik kende het concept van Barista Cafe uit Hoofddorp, waar ik toentertijd woonde. Mijn vader had al een eigen horeca bedrijf in Aalsmeer, zo ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met het vak. Ik ben eerst gaan werken bij Barista Cafe in Alphen aan den Rijn. Daar leerde ik de fijne kneepjes van het vak kennen. Hierna ben ik in Barista Cafe Almere terechtgekomen en heb daar zo’n anderhalf jaar gewerkt. Na die tijd zocht ik een nieuwe uitdaging. Een nieuwe franchisenemer kwam met het idee om een Barista Cafe in Haarlem op te starten. Zo gezegd zo gedaan: ik ben begonnen als assistent bedrijfsleider en later werd ik bedrijfsleider. Het was vanaf het begin mijn droom om een eigen zaak te beginnen. In Gouda deed deze mogelijkheid zich voor en die heb ik met beide handen aangegrepen!

 

Wat vind je zo leuk aan Barista Cafe?
Het hele concept van Barista Cafe spreekt mij enorm aan. Bij Barista Cafe gaat het om de totale beleving van het kopje koffie. Van de manier waarop de klant wordt bediend tot aan het leveren van de beste kwaliteit koffie. Iedereen heeft natuurlijk wel eens een rotdag en het gevoel dat alles tegenzit. Mijn doel is om die klant op zo’n dag lekker te vertroetelen en ervoor te zorgen dat deze met een goed gevoel de deur uitgaat.

 

Wat vind je het leukste aan barista zijn?
Wat ik echt belangrijk vind is het kwaliteitsplaatje dat je neerzet als barista. Wanneer gasten enthousiast zijn en foto’s maken van mijn “latte art”, dan heb ik het gevoel dat ik mijn doel heb bereikt.

 

Wat zeg je tegen jouw personeel?
Ik geef aan mijn personeel mee dat het echt om de hele beleving gaat. Wat ik belangrijk vind is dat gasten heel graag bij je terug willen komen.


Hoe ga je zorgen dat Barista Cafe Gouda uniek wordt?
Mijn doel is Barista Cafe Gouda echt onderscheidend te maken. Niet alleen door de super koffie, maar ook door de gastvrije behandeling. Maar ook het geven van informatie maakt ons uniek. Ik haal er veel plezier uit om de gasten meer te leren over onze koffie en een gezellig “praatje” te maken.


Wat zijn je ambities voor Barista Cafe Gouda?
Om Barista Cafe Gouda echt vernieuwend te laten zijn en de gastbeleving nog verder te ontwikkelen. Wat ik verder leuk zou vinden is om binnen een aantal jaar een tweede of derde vestiging te openen.

 

Wat is je favoriete plekje in vestiging Barista Cafe Gouda?
In de hoek van de zaak hebben wij een super lekkere lounge hoek. Het is een heerlijk rustig plekje en er staat zelfs een chesterfield bank. Perfect voor een high-tea of een ander soort arrangement.

 

Welke veranderingen kunnen we van Barista Cafe Gouda verwachten?
Afgelopen periode is er al veel veranderd. Het terras hebben we opgefleurd met leuke planten en mooie bloemen. We hebben zelfs twee nieuwe picknick tafels neergezet. Binnen willen we echt een huiselijke sfeer creëren met kaarsen, planten en veel warmte.

 

Tot slot… Hoe ziet jouw Barista Cafe hart eruit?
Groot en gevuld met koffiebonen!

 

Wil jij kennis maken met Ramon? Kom ook langs in het vernieuwde Barista Cafe aan de Kleiweg in Gouda. Als u nu reserveert voor een high tea bij Barista Cafe Gouda, krijgt u de 3e high tea gratis!