Wat maakt een kopje koffie bij Barista Cafe nou zo lekker!?

baristacafe_zinnie

Wat maakt een kopje koffie bij Barista Cafe nou zo lekker!?

Wat is het verschil tussen een lekker kopje koffie en een fantastisch kopje koffie?
Zinni werkt drie jaar met veel plezier voor Barista Cafe in Alphen aan den Rijn. Wij vroegen haar over de nieuwe trends en ontwikkelingen bij Barista Cafe. En hoe komt het toch dat een kopje koffie bij Barista Cafe beter smaakt dan die van thuis?

Wat betekent ”kwaliteit koffie” voor Barista Cafe?
“De keuze van je koffiebonen is erg belangrijk, dat is namelijk de basis. Kwaliteit koffie betekent voor ons een koffie die gemaakt is van bonen die vanaf 1600 meter hoogte groeien. De weersomstandigheden zijn op deze hoogte gunstig voor de groei van de koffieplant. Deze bonen hebben namelijk een vollere smaak met meerdere smaaktonen dan laag groeiende koffiebonen.

Weetje: Sinds 2016 heeft Barista Cafe een eigen blend van koffiebonen: “BONS”
Deze bonen zijn afkomstig uit Indonesië, Peru en Brazilië. Deze samenstelling zorgen voor een klein zuurtje, een nootje en chocolade als smaaktonen.Een goed getrainde barista weet deze smaken uit de koffieboon te halen door de juiste afstelling van de koffiemolen en espressomachine. Met melk komen de smaaktonen het beste naar voren. Hierbij is het belangrijk dat de melk ook van goede kwaliteit is. Kwaliteit koffie is voor Barista Cafe een koffie waar veel aandacht, liefde en passie aan is besteed. Van het plukken van de koffieboon tot het uitserveren van de koffie!”


Er zijn veel verschillende soorten koffie! Welke koffie moet een bezoeker van Barista Cafe volgens jou zeker weten bestellen?
“Het is lastig om één koffie aan te raden. Welke koffie een gast het lekkerste vindt verschilt namelijk per persoon. Het begint met de vraag: “houdt u van melk met koffie of heeft u liever de pure koffiesmaak?”. Aan de hand van het antwoord adviseren wij aan onze gasten welke koffie variaties het beste bij hen past. De missie is voor mij pas echt geslaagd als de gasten terugkomen en de geadviseerde koffie bij mij bestellen!


Wat zijn de koffie trends?
“Wat we merken is dat veel gasten kiezen voor pure koffie en de espresso meer gaan waarderen. Naast onze eigen blend “BONS”, proberen de gasten ook wat vaker dingen uit die ze nog niet kennen. Voorbeelden bij ons op de kaart zijn bijvoorbeeld een ‘’Piccolo’’ en ‘’Cortado’’. Deze wat sterkere koffie variaties worden steeds vaker besteld. Wij als koffieliefhebbers vinden dat alleen maar leuk!

“Wat wij ook zien is dat er veel vraag is naar koffie met melkvariaties.
Barista Cafe heeft een ruime keuze aan melksoorten en variaties. Denk hierbij aan volle melk, magere melk, sojamelk maar ook kokosmelk en amandelmelk”

Vaak zien we dat jongeren meer kiezen voor de zoetere koffievariaties. Daarom hebben wij verschillende specials zoals witte chocolade, hazelnoot en karamel. Ook hebben wij een maandspecial om de gasten te verrassen. Dit is vaak een latte macchiato met een bijzondere smaak!”

Hoe maak je nou zo’n lekker kopje koffie?
“Bij het zetten van een kop koffie komt veel kijken. Het begint allemaal met de know- how van de barista. Verder is bijvoorbeeld de kwaliteit van de apparatuur, de druk van de machine, het water volume, de temperatuur en het microfoam van belang. Dit is dan ook de reden waarom onze barista’s veel trainingen krijgen om het perfecte kopje koffie te zetten!”

Daarnaast gaat het ook om de hele beleving die wij onze gasten geven. Barista Cafe kenmerkt zich door een huiselijke sfeer waarbij gasten zich snel thuis voelen en hierdoor rustig van hun koffie kunnen genieten.

koffieIeder kopje koffie wordt met veel liefde en passie gemaakt door onze barista’s.


Weetje: Wist je dat een espresso die te snel doorloopt heel zuur smaakt en een espresso die te lang doorloopt heel bitter? Een automatisch apparaat zal deze kenmerken niet kunnen herkennen. Daarom is het heel belangrijk dat de barista goed getraind is en de beste smaken uit de bonen weet te halen.Gaat het koffie aanbod veranderen van Barista Cafe in 2017?
“De grootste verandering van het afgelopen jaar was het lanceren van onze eigen blend koffiebonen ‘’BONS’’. Verder zijn we altijd op zoek naar nieuwe combinaties van melksoorten en specials. Vanaf april 2017 kan men iets spannends op het gebied van ijskoffie op de kaart verwachten. Ik weet zeker dat onze gasten dit gaan waarderen!”

Wat kunnen gasten verwachten van Barista Cafe in 2017?
“Gasten kunnen voor elk moment van de dag bij ons terecht. We serveren ontbijt, verschillende soorten koffie, diverse soorten huisgemaakt gebak, lunch en borrel… voor ieder wat wils!
Barista Cafe staat hierdoor bekend als een échte ontmoetingsplek. Je kunt er met vrienden en familie afspreken, maar ook ben je meer dan welkom om te (flex)werken. Daarom bieden wij in elke vestiging een goede WiFi verbinding. Wij vinden het belangrijk dat gasten zich welkom voelen.
Verder kunnen onze gasten natuurlijk een heerlijk zomerse menukaart verwachten. Nieuwe gebakjes, broodjes en verrassende koude drankjes zoals smoothies en ijskoffie. Wederom alles huisgemaakt zoals de gasten van ons gewend zijn.

En al deze gerechten kunnen gasten uiteraard meenemen als To Go producten. “Zelfs wanneer je haast hebt kan je bij ons genieten van onze uitgebreide kaart, om mee te nemen en te nuttigen waar en wanneer het jou uitkomt.”

Wil jij weten welke koffie het beste bij jou past?
Kom naar één van onze vestigingen en laat je adviseren door één van onze barista’s!
Nieuwegein